Részletek
Az inulin por előnyei:
Javítja az emésztést és a bélflóra egyensúlyát: Prebiotikumként táplálja a jótékony bélbaktériumokat, elősegítve azok szaporodását és aktivitását. Ez hozzájárulhat az emésztési problémák, például a puffadás, felfúvódás és székrekedés enyhítéséhez.
Erősíti az immunrendszert: A bélflóra egészsége szoros kapcsolatban áll az immunrendszer működésével. Az inulin segíthet a bélflóra egyensúlyának megőrzésében, ezáltal támogatva az immunrendszert.
Stabilizálhatja a vércukorszintet: Lassíthatja a cukor felszívódását a véráramba, ami segíthet a vércukorszint stabilizálásában.
Csökkentheti a koleszterinszintet: Kötődhet az epesavakhoz, és segítheti azok kiválasztását a szervezetből, ezáltal hozzájárulhat a koleszterinszint csökkentéséhez.
Segítheti a fogyást: Rostként teltségérzetet okozhat, ami csökkentheti az étvágyat és a kalóriabevitelt. Alacsony kalóriatartalmú (1,5 kcal/gramm).
Javíthatja az ásványi anyagok felszívódását: Elősegítheti a kalcium és a magnézium felszívódását a bélben.
Felhasználása:
Étrend-kiegészítőként: Por formában kapható, könnyen hozzáadható italokhoz (víz, turmixok) és ételekhez (joghurt, zabkása, sütemények).
Cukorhelyettesítőként: Édes íze miatt részben helyettesítheti a cukrot süteményekben, italokban.
Rostbevitel növelésére: Hozzáadható különböző ételekhez és italokhoz a rosttartalom növelése érdekében.
Adagolása:
Az ajánlott napi adag általában 5-10 gramm. Érdemes kisebb adaggal kezdeni (2-3 gramm naponta) és fokozatosan emelni a mennyiséget a puffadás elkerülése érdekében.