Részletek
A rizsliszt az egyik legkiválóbb, semleges ízű, gluténmentes liszt. Tökéletes kenyérsütéshez, süteményekhez, tésztákhoz, palacsintákhoz, panírozáshoz, sütéshez. Sütés során könnyebben megkel, mint a barna rizsliszt, puhább, omlósabb süteményeket készíthetünk belőle. Tojás nélkül is használható.
Előnyei:
Sokoldalúan, könnyedén használható a konyhában
Tojásmentes receptekhez kiváló választás
Gluténmentes
Felhasználási javaslat:
Könnyedén használható kenyér, kalács, piskóta, muffin alapanyagaként, más lisztek és alapanyagok mellé keverve is helytáll.
Gyakori alapanyag ázsiai ételek készítésénél
Sűrítéshez is alkalmazhatjuk
Vajas tésztákhoz adva omlóssá, puhává teszi az ételt, míg a kelt tésztáknak testesebb, tömörebb állagot kölcsönöz.
Tojás nélkül is használható tésztákban, így tojásallergiával vagy magas koleszterinszinttel rendelkezők számára is kiváló.