Részletek
A mandulaliszt magas rosttartalma mellett, gazdag ásványi anyagokban is. A búzaliszt alternatívájaként is kiváló, hiszen 1:1 arányban helyettesítheti azt. Kenyerek, péksütemények, sütemények, macaron készítéséhez jó választás.
Előnyei:
Magas rosttartalma segíti az emésztést
Fehérjében gazdag
Gluténmentes
Szénhidrát és kalóriatartalma alacsony
Széles vitamintartalom: foszfor, vas, kalcium, magnézium, mangán, cink és szelén
Felhasználási javaslat:
Édes és sós ételekhez is jó választás, hiszen jól fűszerezhető.
Könnyedén használható kenyér, kalács, piskóta, muffin alapanyagaként, más lisztek és alapanyagok mellé keverve is helytáll.
Krémek elkészítéséhez jó választás, a mandula édeskés íze miatt.
Folyadék- és zsiradékfelvevő képessége miatt sűrítéshez is alkalmazhatjuk.
A francia édesség, a macaron fő alapanyaga
Magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánus és a vegán étrendbe is beilleszthető, valamint a paleolit életmód kedvelőinek is alternatívát nyújt a hagyományos liszt helyett. Diétázóknak, fogyókúrázóknak pedig alacsony szénhidrát és kalóriatartalma miatt tökéletes megoldás. Gluténmentes, fogyasztása azonban diófélékre érzékenyeknek nem ajánlott.