Kérdése van? Hívjon minket! +36308438144

Greenmark bio bulgur 500 g
Greenmark bio bulgur 500 g
1 478 Ft

Greenmark bio bulgur 500 g

Greenmark bio bulgur 500 g
Gyártó
Greenmark
Szállítási díj
990 Ft -tól
Szállítási idő
2-5 munkanap
Fizetési mód
Utánvét, Bankkártya, Előre utalás
Szállítási partnerünk
MPL
Raktáron :  9 db
1 478 Ft
Egységár: 2,96 Ft/g
Részletek

Származási hely: Törökország

A bulgur Törökországban és a Közel-keleten kedvelt gabonatermék

Az éretlenül leszedett búzaszem, amelyet kevés ideig előfőznek vagy gőzölnek, majd a napon megszárítanak.

Számos keleti országban fogyasztják köretként vagy különböző ételek alapanyagaként.

Jótékony hatásai:

Sok pozitív, az egészségre gyakorolt hatással rendelkezik, többek között serkenti az emésztést és a vérkeringést is.

A bulgurnak magas a vas, magnézium, cink, réz, mangán, rost, foszfor, B3 vitamin, kálium és fehérjetartalma. Valamint nagy arányban tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat, antioxidánst és rostot, alacsony kalóriatartalma miatt pedig a fogyókúrázni vágyók is nagyin kedvelik

Tulajdonságai:

  • Szabályozza a koleszterinszintet
  • Az omega-6 tartalma miatt karban tartja a vérereket
  • Jó hatással van a vércukorszintre
  • Csonterősítő hatással bír, segít a csontritkulás megelőzésében
  • Szívvédő hatása van
  • Immunerősítő a magas cinktartalma miatt
  • Serkenti a vérkeringést, segít a vérszegénység megelőzésében
  • Kalóriaszegény
  • Az antixodánsok miatt segít leküzdeni a belső gyulladásokat

Nagyon jól átveszi az ízeket, ezért népszerűek a belőle készült saláták, sok zöldséggel és sok zöldfűszerrel.

Magas rost tartalma gondoskodik (természetesen elegendő folyadék fogyasztás mellett) az anyagcserénk optimalizálásában és a belek egészségének megőrzésében.

Felhasználási javaslat:

Tegyünk 1 csésze bulgurt egy tálba, adjunk hozzá két csésze forró vizet, keverjük össze, és hagyjuk ázni körülbelül 20 percig, amíg megduzzad. Ízlés szerint sóval, borssal, fűszerekkel és gyógynövényekkel fűszerezzük. Tálaljuk köretként, salátákhoz, pörköltekhez, levesekhez és desszertekhez.

Amikor a mennyiségeket próbáljuk kikalkulálni, mindenképp vegyük figyelembe azt a tényt, hogy a bulgur az áztatás során körülbelül kettő, de inkább háromszorosára dagad száraz állapotához képest. Egy személyre így nagyjából 3-4 evőkanálnyi mennyiséggel számoljunk

Adatok
EAN
5999884931843
KSH szám
1904300000
EAN
5999884931843
Cikkszám
BJ37486
Tömeg
508 g/db