Kérdése van? Hívjon minket! +36308438144

Greenmark bio amaránt puffasztott 150 g
Greenmark bio amaránt puffasztott 150 g
1 336 Ft 
1 056 Ft
21

Greenmark bio amaránt puffasztott 150 g

Greenmark bio amaránt puffasztott 150 g
Gyártó
Greenmark
Szállítási díj
990 Ft -tól
Szállítási idő
2-5 munkanap
Fizetési mód
Utánvét, Bankkártya, Előre utalás
Szállítási partnerünk
MPL
Raktáron :  16 db
1 336 Ft 
1 056 Ft
Egységár: 7,04 Ft/g
Kezdete: 2025.04.28   A készlet erejéig!
Kedvezmény 21
Megtakarítás 280 Ft
Részletek

Származási ország: India

Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem* forrás. Nemcsak a gabonák, de valamennyi fontos növényi táplálékunkat figyelembe véve az amaránt vastartalma kiemelkedő mind mennyiségét, mind biológiai hasznosulását tekintve.

Kiemelendő kalcium tartalma is, amely nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalcium forrást jelentő élelmiszer.

Az amaránt magnézium tartalma nagyságrenddel nagyobb a gabonafélékénél, amely jótékony hatással van az elme frissességének megőrzésére és a szívizom működésére.

Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, cink

Vitaminok: B1, B2, B3, B6, C

Jótékony hatása: támogatja a szívizom működését, frissen tartja az elmét

Felhasználása: reggelire, müzlihez, joghurthoz, tejbe, kefírbe, süteményekbe, kenyérbe, salátára

Az amarántból pirított, puffasztott, pattogatott, extrudált termékeket is készítenek, ezeket keverhetjük müzlibe, joghurtba, kefirbe. Őrleményéből kását, krémlevest, lisztjéből pedig (magas keményítőtartalma miatt) kenyeret, tésztákat, süteményeket lehet készíteni.

Édes recept amaránttal

Amarantszelet hozzávalói:

  • 1.5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) puffasztott amarant
  • 1 tábla étcsoki vagy a fehér változathoz fehér csoki
  • 2 evőkanál mogyorókrém
  • 1 marék őrölt mandula vagy más mag és dióféle
  • 2 evőkanál cukor vagy kókuszvirág cukor
  • 0.5 dl növényi tej vagy víz a cukor feloldásához
  • 1 evőkanál kókuszzsír

Elkészítése:

  1. A választott cukrot feloldjuk egy kevés növényi tejben vagy vízben, hogy elolvadjon, fogyasztáskor ne ropogjon a fogunk alatta sütiben.
  2. Keverjük össze a csokoládét, a mogyoróvajat és a kókuszzsírt és olvasszuk fel.
  3. Keverjük bele az olvadt csokis sűrítménybe az őrölt mandulát és az amarántot.
  4. Papírral bélelt formában tegyük a hűtőbe 2 órára, majd szeleteljük és tálaljuk.
Adatok
EAN
5999562481295
KSH szám
19049080
EAN
5999562481295
Cikkszám
BJ54465
Tömeg
158 g/db